Sikring av (små) barn i båt - alternativ til redningsvest

Påstand:
Når de aller minste barna, de som er rundt ett år eller to, får på seg en feit og svær redningsvest som er så voldsom at barnet ikke engang klarer å få sine egne hender til å møtes, så blir det dårlig stemning ombord. Barnet blir frustrert over sin egen bevegelseshemming, og hele situasjonen bærer egentlig ut av kontroll og ekstraordinære tiltak må treffes for å opprettholde alminnelig ro og orden ombord.

Noen som kjenner seg igjen i denne påstanden? Noen som er uenig?

Det er i alle fall vår erfaring, og for å bøte på dette anskaffet jeg en klatresele. Klatreselen kjøpte jeg på XXL for en dyr penge. (nær tusenlappen) I tillegg kjøpte jeg ei fleksibel sikringsstropp på en av de vanlige båtutstyrsnettbutikkene.

Dette kan ikke kalles annet enn en stor suksess. Barnet får mye mer bevegelsesfrihet, og stemningen mye bedre. Her ser dere ei fornøyd og fortøyd jente på halvannet år i sikringsselen sin.

Jente i sele

I tillegg kan selen brukes til lek og morro. Den er justerbar og passer også til eldstejenta på 5. Har vi tid til overs i uthavn, så kan vi heise barna opp i masta f.eks.

Og sikkerhetsmessig; er dette en like god løsning som redningsvest?
Nei, det er ikke det. Vi fester gjerne jenta i oss selv. Og dersom både voksen og barn blir kastet overbord, og den voksne svimer av, så er ikke lenger jentas hode sikret fra å komme under vann. Så det er i alle fall en svakhet. Men så er det heller ikke påbudt å bruke redningsvest i vår båt. Så enhver sikring er til det bedre. Og en sele er i alle fall sinnsykt mye bedre enn ingenting. Og det er også et sikkerhetsaspekt at skipperen får ro og fred til å navigere skuta frem. Så selen brukes mye, men noen ganger vurderes det dit hen at redningsvesten må på.

Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat