Fornyelse - Hvordan få det lysere og trivligere nede i salongen?

Typisk for seilbåter med årgang eldre enn 2009/2010 er at ALT er trefarget i salongen. Selv masten er kledd inn i treverk. Det eneste som ikke er trefarget er putene. Omtrent i samme stil som de fleste bygdehus/grendahus, bedehus, osv, fra perioden 1970-1997. 

Dette er ikke helt på moten lengre, og alle nyere båter har mye mer hvite flater, og de flatene som fortsatt er i tre, er av langt lysere trefarge. Lysere farger gir mer romfølelse, og en trivligere atmosfære. 

Etter inspirasjon fra denne bloggen, http://www.seilglede.com/tips.htm, har vi også begynt å gjøre salongen hvitere. Vi har begynt med panelene over sofaene. De kunne lett demonteres og malingen gjøres hjemme. Resultatet ble meget bra. Vi kommer nok til å hvitmale enda flere flater etterhvert, men det får bli etter sommersesongen er over tenker jeg. 

Nedenfor er bilder fra før og etter, samt panelene hjemme i garasjen. Jeg fant ikke noe godt førbilde, men et inntrykk får man i alle fall. Avslutningsvis er det meget viktig å kreditere konen for vel gjennomført malerarbeid. Mitt bidrag begrenset seg til å skru inn og ut skruer, samt distribuere en rekke adjektiv om hvor fint det var blitt. 

Etter hvitmaling

Før hvitmaling

Hvitmaling

Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat