Seiltur til Sandnes 25-28. Mai, med besøk i Komgeparken

Vi ble invitert til å være med til Kongeparken av noen slektninger, og da fant vi like greit ut at vi kunne kombinere dette med en seiltur. Langhelg var det, men fridagen var en torsdag. Fredag var vanlig arbeidsdag, og kunne man klare å få fri da? Et kompromiss på jobb medførte arbeid på kristi himmelfartsdag, og fri fredag. Dermed kunne vi sette seil torsdag ettermiddag. Fra hjemmehavna og sydover var det lite seilevind, men straks vi kom sør av Rennesøy, og svingte østover på sydsiden av Rennesøy, kom det en svak bris på 3-4 m/s. Da heiste vi genakker, og gled sakte avgårde i 3-4 knop. Begge barna sov, og vi kunne nyte stillheten i cockpit. 

 Litt om men kom vi frem til Vikevåg på Rennesøy. Der var vi nesten alene. Kun en annen båt lå i gjestehavna der. Vi klasket til kai, koplet på landstrøm, hilste høflig til den andre båten og tok oss en velfortjent øl før det var leggetid for de voksne også. Rolig havn og rolige værforhold.

 Dagen etter bar det videre til Sandnes. Komplett vindstille mer eller mindre, så det ble maskin hele veien. Vi prøvde fiskelykken underveis, uten hell. Vi startet tidlig, og kom derfor også tidlig frem til Sandnes. Rundt tolv tiden middag. Ettermiddagen ble tilbragt i Sandnes by, med lek på lekeplass og shopping i Sandnes downtown. Været var nydelig. Solkrem påkrevd.
 Om kvelden kunne de voksne kose seg med ei iskald flaske rosevin.
 Og far sper på med ei iskald øl.
 Utsikten over Sandnes havn, badet i nydelig sommervær.
 Etter en svett dag i Kongeparken, som forøvrig måtte avsluttes noe tidligere enn planlagt, grunnet Tour des Fjords, dro vi tilbake til havn. Fremdeles flott sommervær og vi fikk dessuten med oss innspurten i sykkelracet i Sandnes sentrum. Mye liv.

Søndag morgen startet vi på hjemturen. En tur på ca 35 nautiske mil. Det skulle bli rundt 7 timer. Vi hadde grei seilevind hele veien, og motoren fikk dermed hvile. Litt rolig til tider, og dermed også litt lav fart til tider, men en avslappende tur for det meste. Vi gikk lens fra Sandnes til Rennesøy, og derfra kryss over Boknafjorden med vinden inn ca 60 grader fra babord. På Boknafjorden frisknet det til og vi fikk fort fart på opp mot 7 knop. Ei lita stund måtte vi faktisk reve storseilet, men etterhvert kunne vi heise det i sin fulle høyde igjen.

I Føresvik tok vi en god times stopp der vi spiste Baccalao og fylte opp dieseltanken. Voldsomme 12 liter var det plass til, noe som gjorde et innhugg i lommeboka på i underkant av 100 kroner.

Bildet nedenfor er fra strekningen Sandnes - Rennesøy, på platt lens med spridd genoa og jib preventer på storseilet.
Vel hjemme kunne vi konstantere at bilen var tappet for strøm. Bakdøra hadde stått med ei glipe og kupelyset på. En kollega og seiler kom tilfeldigvis til parkeringen, og vi fikk startkablet igang bilen. Det hadde vært meget lite optimalt å styre med veghjelp og taxier på dette tidspunkt.

Alt i alt, en meget flott tur som gjerne kan gjentas.

Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat