APP: Gule sider på sjøen

Med dagens teknologi finnes det et utall apper og tekniske innretninger som muliggjør turplanlegging, rutevalg, navigasjon, osv uten å måtte bla i de gammeldagse papirkartene. For all del, papirkart er viktig, og jeg har papirkart ombord i alle fall for de områdene jeg ferdes mest i. Men papirkart er dyrt, og dersom jeg har kartplotter, samt kart tilgjengelig på både ipad og telefon i tillegg, så føler jeg meg rimelig trygg uten papirkart.

På telefonen har jeg en app som heter Gule sider på sjøen. Denne er gratis og byr på gode sjøkart. For en beskjeden sum av kr 149,- oppgraderer man til pro versjonen. Sistnevnte åpner for å laste ned offline kart (viktig dersom det skal tjene som nødkart i tilfelle plotterhavari). Man får også opp AIS informasjon. Det er en svært nyttig funksjon om man ikke har AIS i båten. Man kan også legge ruter, navigere og få opp tripdata.

Min bruk av appen:
- Brukes hyppig når jeg er på farten i bil og ser et område jeg kunne tenke meg å dra til i båt. Da er det praktisk å dra frem mobilen og studere sjøkartet umiddelbart.
- Brukes også hyppig i gummibåten.
- Ble hyppig brukt som AIS verktøy før jeg installerte AIS i båten
- Ombord i S/Y Oline brukes appen sjelden, men jeg passer på å ha telefonen på lading slik at appen kan brukes i tilfelle plotterhavari eller strømhavari.

Alt i alt, en app jeg er godt fornøyd med, og vel verdt de 149 kronene.
Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat